Hörnlister

Hörnlister

Hörnskydd

Stärk hörnen med hörnlister

Väggarnas ytterhörn är extra utsatta för stötar och slag. Därför är det bra att förstärka dem samtidigt som du spacklar. Det gör du enkelt med hjälp av hörnskydd som finns i två olika typer:

  • Självhäftande hörnskydd
  • Hörnskydd som du monterar i spackel

Dalapro hörnskydd finns både i kapade längder för 90-gradiga ytterhörn och på rulle som går att vikas till önskad vinkel och därför passar både innerhörn, ytterhörn och icke 90-gradiga vinkar.

I Dalapros sortiment finns tre olika hörnskydd och speciella verktyg som underlättar arbetet:

AquaBead hörnskydd är en självhäftande hörnlist med ett vattenaktiverat lim. Fäst genom att spraya rent vatten på listen, vänta 30–60 sekunder och montera sedan på ytterhörn. AquaBead hörnskydd ska bara användas på nytt pappersklätt gips.

Habito hörnskydd monteras i spackel, är mycket slagtåligt och ger raka snygga hörn. Habito hörnskydd kan användas på alla typer av underlag som gips, betong, puts och målade ytor.

Levelline hörnskydd monteras i spackel och är slagtålig. Den är lite smalare än Habito hörnskydd och passar därför extra bra i exempelvis fönstersmygar och dörröppningar. Levelline kan användas på alla typer av underlag som gips, betong, puts och målade ytor.