Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Mån-Tors 8:00-16:00 Fre: 8:00-15:00 Lunch: 12:00-12.45 (Kundservice)...
Huvudkontor och fabrik i Glanshammar
Tel.: 
+46 (0)19-46 34 00
  Nyhetsbrev
 

You are here

Olika spackelmetoder

Handspackling
Traditionell metod som lämpar sig bra vid små och medelstora objekt.


Rollspackling
Att använda sig av en roller för att snabbt och enkelt applicera spackel på underlaget är både ergonomiskt och ekonomiskt. Tidsstudier visar att man spar 30-40% i arbetstid jämfört med traditionell handspackling. Välj en produkt som är lämpad för rollspackling.


Sprutspackling
Den mest använda metoden vid större objekt och den absolut snabbaste metoden att applicera spackel på underlaget.


Grängning
En metod som främst används i tak på nyproduktion, en snabb och relativt billig lösning. Grängning utförs med spackelspruta och att man med cirkelrörelser applicerar spacklet i taket för att få en yta med fin struktur på.


Spackelbazooka
Bazooka är ett kombiverktyg där man applicerar både spackel och pappersremsa samtidigt i gipsskarven. Det finns både manuella bazooka där man med en handpump fyller verktyget med spackel, men det finns även bazooka som man kopplar till en spackelspruta för att få en högre kapacitet.

 

Spackelboxar
Spackelbox är ett verktyg avsett för skarvspackling på gipsskarvar. Det finns både manuella boxar där man med en handpump fyller boxen med spackel, men det finns även boxar som man kopplar till en spackelspruta för att få en högre kapacitet. Själva boxen drar man sedan längs gipsskarven och resultatet blir ofta väldigt bra med minimal slipning.

 

Hoppern
Hopper är ett verktyg för snabb och smidig applicering av spackel på hörnlister före montering och ökar kapaciteten avsevärt.

 

Vanliga spackelverktyg

Hoppern - ett hörnlistverktyg som snabbar upp jobbet

Hoppern - ett hörnlistverktyg som snabbar upp jobbet