Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Mån-Tors 8:00-16:00 Fre: 8:00-15:00 Lunch: 12:00-12.45 (Kundservice)...
Huvudkontor och fabrik i Glanshammar
Tel.: 
+46 (0)19-46 34 00
  Nyhetsbrev
 

You are here

Fakta om spackel

Att tillverka spackel är ingen enkel sak, kraven är höga på miljö, ergonomi och ekonomi. Vi försöker alltid att ligga långt fram i utvecklingen av nya, mer funktionella och effektiva lösningar till  professionella målare.

Vårt sortiment består av produkter för de flesta underlag och för alla appliceringsmetoder, handspackel, rullspackel och sprutspackel. Vi har ett stort utbud av tillbehör och verktyg, som tillsammans med spacklet bildar system.

Olika produkter har olika egenskaper, vissa passar perfekt i våtutrymmen, vissa passar perfekt för snickerier och vissa passar på fasader utomhus. Våra kunder ska alltid hitta den produkt som de söker och få en produkt som håller hög kvalitet.


Vad innehåller spackel

 • Fyllnadsmedel – Gör att spacklet fyller upp hål, sprickor och skarvar. Fyllnadsmedlet är oftast dolomit som är en bergart, även microsfärer av olika kornstorlekar, ingår i de flesta spackel.
   
 • Bindemedel – Gör att spacklet sitter kvar på väggen och håller ihop när man slipar det t.ex. Ger spacklet önskvärda egenskaper för olika förhållanden och krav såsom skarvspackel, fasadspackel eller snickerispackel.
   
 • Förtjockare – Gör att spacklet får den konsistens man önskar.
   
 • Lösningsmedel – Här använder vi endast vatten i våra spackel.
   
 • Tillsatsmedel – Ger spacklet den sista ”knorren”.

 

Viktigt att välja rätt produkter
Ett välarbetat spackel- och underarbete är avgörande för ett lyckat slutresultat. Rätt spackel och tillbehör döljer skarvar och gör att hörnen håller mot slitage, vilket bidrar till att renoveringskostnaderna minskar. Dessutom har målaren med användning av rätt produkter lyckats spara både tid och rygg och blir garanterat blir nöjd med sitt jobb. Vi  ser till hela produktsystemet och detta är viktigt för att nå ett bra slutresultat för såväl målaren som slutanvändaren.

 

Råvaror

Råvaror

Dolomiten som är en av de största råvarorna som används i våra spackel bryts i gruvor alldeles i närheten av våra båda fabriker i Sala och Glanshammar. Detta minskar naturligtvis miljöbelastningen avsevärt då transporten för denna stora insatsråvara blir minimal.